Aktivnosti

Izložba punokrvnih i boričkih arapskih konja - [2017]

22.07.2017.
U organizaciji KK „Vilenjak“ iz Visokog održana je izložba punokrvnih i boričkih arapskih konja. Ovakva ocjenska izložba se po prvi put održala u Bosni i Hercegovini, a članovi KK „Paddock“ su u znak podrške prisustvovali ovom izuzetno dobro organizovanom događaju.
Imali smo priliku da uživamo u konjima arapske pasmine, ukupno njih 39 koliko je bilo izloženo u više kategorija. Zahvaljujemo se organizatoru na pozivu i odličnoj organizaciji, te se nadamo da će ovakvih i sličnih manifestacija koje promovišu konjički sport i kvalitetan uzgoj biti još više, a naročito ako su u pitanju BiH pasmine, odnosno borički arapski konj, lipicaner i brdsko-bosanski konj.

Radionica „Odgoj i socijalizacija konja“

24.06.2017.
Za članove kluba, ali i sve vlasnike i ljubitelje konja, organizovali smo predavanje na temu socijalizacije i odgoja mladih konja. Mnogo problemi koje vlasnici i/ili jahači imaju u radu sa konjima i jahanju, proističu iz neiskustva i nedovoljnog rada sa konjima, naročito u njihovim mlađim fazama. Predavač je bio g. Mario Ivančić iz Hrvatske koji je prisutnima nesebično prenio svoje izuzetno veliko znanje i iskustvo u radu sa konjima, kako tokom predavanja tako i na praktičnim primjerima u čiju svrhu su korišteni mladi konji KK „Paddock“, a koji su u Klub došli baš na socijalizaciju i obuku.

Takmičenje u zaprežnom sportu “Pehar grada Banjaluke”

11.06.2017.
Po prvi put na našim prostorima organizovali smo takmičenje u vožnji zaprega. Takmičenje pod nazivom „Pehar grada Banjaluke“ održano je u kategorijama dvopreg i četveropreg, a u starosnim kategorijama seniori, juniori i djeca. Preko 2500 posjetilaca imalo je priliku da vidi nesvakidašnji spektalu i sportsku vožnju zaprega vozača iz Srbije i Bosne i Hercegovine koji su se takmičili u vožnji preciznosti – vožnja između čunjeva.
Cilj nam je da ovakvim takmičenjima promivišemo i popularizujemo i ovu disciplinu Svjetske konjičke federacije, te da ovo takmičenje postane tradicionalno i centralni događaj u regionu kada je u pitanju zaprežni sport.

Predavanje o konjičkom sportu

11.03.2017.
U subotu smo održali prvo u nizu predavanje na temu „Šta podrazumjeva baviti se jahanjem i konjičkim sportom“. Na dvočasovnom predavanju upoznali smo prisutne sa tim šta znači baviti se „jahanjem“ i „konjičkim sportom“. Predavanje se organizovalo za sve zainteresovane koji bi željeli da se bave jahanjem ali bi željeli i dodatne informacije, za one koji nisu sigurni da li je taj sport za njih ali i za one koje su željeli da se upoznaju i sa svim aspektima jahanja i konjičkog sporta. Predavanju su prisustvovali i zainteresovani za sticanje određenih znanja o konjičkom sportu, ali koji nemaju afinitete za samo jahanje. Predavač je bila Katarina Jovanović, licencirani trener konjičkog sporta, osnivač i vlasnik Konjičkog kluba „Paddock“. Katarina je osoba koja je svoj život posvetila konjima i konjičkom sportu uz stalno učenje i nadograđivanje u ovoj oblasti, a sve sa ciljem da budućim jahačima, sportistima u konjičkom sportu ali i zaljubljenicima u konje prenese znanja i opšteprihvaćene standarde. Zaljubljenik u dresurno jahanje, (olimpijsku disciplinu ali i osnovu svih ostalih disciplina konjičkog sporta) i takmičar u dresurnom jahanju. Njeni pehari i medalje, kao i plasmani njenih takmičara koji su uvijek među prvoplasiranima, svjedoče o tome da zna šta radi i da to radi uspješno :) , te o velikom trudu, zalaganju i nesebičnom davanju svog znanja kako za rekreativce tako i za takmičare KK „Paddock“.

Božićni bal Lipicanera, Đakovo

29.12.2016.
Ekipa konjičkog kluba “Paddock” za kraj godine je upriličila posjetu državnoj ergeli “Đakovo” i prisustvovala, sad već tradicionalnom, božićnom balu Lipicanera. 10 članova Kluba je provelo nezaboravne trenutke uživajući u nesvakidašnjoj predstavi i druženju sa ovim divnim konjima I jahačima koji su publici priredili nesvakidašnji spektakl.

Seminar za sudije i treneru u dresurnom jahanju - [2016]

22-23.10.2016.
Tokom vikenda organizovano je predavanje, javni trening i klupsko takmičenje u dresurnom jahanju, u sklopu seminara je održana i edukacija za nacionalne sudije u pomenutoj disciplini.
Dresurno jahanje se smatra za umjetnost konjičkog sporta i koristi se kao osnova za sve ostale discipline. Ona je najviši izraz obuke konja i jedna je od 3 olimpijske discipline konjickog sporta.
Seminar je držao g. Milan Djordjevic, FEI (Svjetska konjicka federacija) steward 2* , nacionalni sudija i trener u dresurnom jahanju.
G. Djordjevic je na proteklim Olimpijskim igrama u Riju bio jedan od 10 zvaničnika iz Evrope. Svojim dosadašnjim angažmanima g. Đorđević je „kvalifikaciju“ za Rio obezbjedio radom na brojnim međunarodnim dresurnim takmičenjima od 2009. godine u ulozi šefa stjuarda i stjuarda – kvalifikacije za Svetski Kup, Kupovi Nacija, kao i najznačajnijim šampionatima – Svetsko prvenstvo 2014. (WEG Caen, Normandija, Francuska), Evropsko prvenstvo 2015. (Aachen, Nemačka), Balkanijada 2015. (Istanbul, Turska) te brojna druga.
Seminaru su prisustvovali takmičari iz konjičkog kluba “Paddock” kao i kolege iz konjičkih klubova iz Sarajeva.

II kolo Kupa BiH u dresurnom jahanju

12.07.2015.
KK Paddock je bio domaćin II Kola kupa BiH u dresurnom jahanju. Učestovale su ekipe iz konjičkih klubova "Pegasos" Sarajevo, "Stina" Grude, "Neapolitano" Srbac, te "Paddock" Banjaluka kao domaćin. Zahvaljujemo se na učešću i čestitamo na ostvarenim plasmanima. Takođe, zahvaljujemo se i klubovima koju nisu učestvovali u takmičenju, ali su svojim dolaskom pružili podršku: Fondacija "Zemlja mira i prijateljstva" i "Djeca vjetra" iz Sarajeva, te KK "Čokorska polja" iz Banjaluke.
Kup se odigravao u 4 utakmice, djeca, juniori i seniori, a sudili su g-din Stipan Gršic iz Srbije i g-din Suad Vražalica iz Francuske.

I kolo Kupa BiH u dresurnom jahanju - [2015]

26.04.2015.
Takmičari KK Paddock, Dragan Petrović i Katarina Jovanović, učestvovali su na I kolu Kupa Bosne i Hercegovine u dresurnom jahanju, a čiji domaćin je bio Konjički klub “Pegasos” iz Sarajeva. Naši takmičari su se takmičili u kategoriji seniora i zauzeli drugo i treće mjesto. Sljedeće kolo je planirano za 12.07.2015. godine, a domaćin će biti naš klub.

1. Prvenstvo RS i finale Kupa RS u dresurnom jahanju

31.08.2014.
U organizaciji našeg Kluba održano je prvo ikad organizovano Prvenstvo Republike Srpske u dresurnom jahanju koje se odigravalo u kategorijama djeca, kadeti, junior i seniori, uz suđenje međunarodnih sudija dresurnog jahanja, Sanje Olujić i Ivane Ljubić iz Hrvatske, a nagrade je uručio pomoćnik Ministra za sport, g-din Goran Raca.
Iako je ovaj dan je bio od velikog značaja za daljnjii razvoj konjičkog sporta u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, bio je i veoma uspješan za KK “Paddock” čiji jahači su osvojili Prvenstvo i Kup u sve četiri kategorije. Ovime je „Paddock” još jednom pokazao da se pravilan rad i odnos prema konjima, te ulaganje u obrazovanje prepoznaje na takmičarskom terenu.
Inicijator ove ideje i u najvećoj mjeri organizator ovih takmičenja je bio KK “Paddock”. Nadamo se da će se ova praksa nastaviti i sljedećih godina te da će još više klubova uzeti učešće ne samo u takmičarskom već i u organizacionom dijelu.
Ovo sve bi bilo jako teško organizovati bez podrške članova kluba, sponzora i Ministarstva porodice, omladine i sporta. Takođe, svoju podršku u organizaciji i učešću su pružili klubovi “Neapolitano” i “Prijedor”, te klubovi “Pegasos” iz Sarajeva i “Stina” iz Gruda.

Treće kolo Kupa RS u dresurnom jahanju

12.07.2014.
Kao nastavak uspješne takmičarske sezone, u subotu 12.07.2014. godine organizujemo treće kolo Kupa Republike Srspke u dresurnom jahanju. Prijavljeno je 14 takmičara iz RS, a svoj dolazak je najavio i Konjički klub “Pegasos” iz Sarajeva.Takmičenje će se odvijati u četiri kategorije, djeca, kadeti, junior i seniori, a sudiće sudije dresurnog jahanja iz Srbije, Lucija Kostić i Milan Đorđević. Start prve utakmice, kategorija djece, je planiran za 15 časova.

KK “Paddock” u projektu Kratkofil junior 2014.

15.06.2014.
Tokom 5 dana KK “Paddock” je bio na raspolaganju učesnicima Kratkofil Junior projekta koji su na terenima i uz asistenciju članova Kluba održavali svoju radionicu i snimali film. Projekat je podržao i UNICEF kroz svoju kampanju “Govorimo o mogućnostima” čiji je cilj ukazati na prava i mogućnosti djece sa poteškoćama u razvoju. Djeca sa poteškoćama u razvoju su bila učesnici ovih radionica, a tema je tema bila “Priroda i duh”.
Obzirom da Paddock veoma mnogo napora ulaže u razvoj i promovisanje aktivnosti i terapija pomoću konja za djecu sa poteškoćama u razvoju, bilo nam je zadovoljstvo da volonterski učestvujemo u ovom programu i na taj način pružimo podršku ovom Kratkofil junior projektu i njegovim učesnicima.

Prvo kolo Kupa RS u dresurnom jahanju

31.05.2014.
Po prvi put u Republici Srpskoj 31.05.2014. godine KK “Paddock” je organizovao Kup Republike Srpske u dresurnom jahanju i bio domaćin prvog kola.
Sudio je g-din Milan Đorđević, a utakmice su se održale u 4 kategorije: djeca, kadeti, juniori i seniori. Ukupno 14 takmičara je učestvovalo, a takmičari našeg Kluba su u svim utakmicama bili među prvoplasiranima.
KK „Paddock“ želi da izrazi veliku zahvalnost za pomoć pri organizaciji „Peštan“ d.o.o, „ALF-om“ d.o.o, „ComTrade“ d.o.o. i g-dinu Predragu Bjelajcu bez čije podrške bi bilo veoma teško organizovati jedno ovakvo takmičenje.
Takođe zahvaljujemo i HKK „Stina“ iz Gruda čiji su takmičari došli da svojim učestvovanjem podrže prvi Kup Republike Srpske.

Seminar – osnove obrezivanja kopita i potkivanja konja - [2014]

29.05.2014.
KK „Paddock“ je 29.05.2014. godine organizovao seminar o osnovama potkivanja i obrezivanja kopita kod konja. Predavač je bio CJF g-din Nenad Dijanović iz Zagreba koji je potkivačko znanje stekao na Oklahoma Horseshoeing School (SAD) koja iza sebe ima preko 40 godina iskustva u obrazovanju potkivačkog kadra.
Seminar je organizovan sa ograničenim brojem učesnika, tako je samo 6 polaznika, od kojih su dva iz KK „Paddock“ imalo priliku da se upozna ne samo sa potkivanjem već i sa anatomijom kopita, pravilnim radom i prisutupom konjima prilikom rada oko kopita, obrezivanjem i održavanjem kopita konja kao vrlo bitnog aspekta konjičkog sporta i konjogojstva.

Otvoreno klupsko takmičenje u dresurnom jahanju

19.10.2013.
Povodom kraja zvanične takmičarske sezone, KK „Paddock“ je organizovao Otvoreno klupsko takmičenje u dresurnom jahanju na kom su učestvovala oba banjalučka kluba. 22 takmičara su nastupila u 4 kategorije, „Djeca“, „Juniori“ i „Seniori“, dok je za polaznike škole jahanja napravljena posebna kategorija pod nazivom „Mlade nade“ u kojoj su svoje dosadašnje znanje stečeno u školi jahanja takmičari mogli prikazati, ali i osjetiti malo turnirske atmosfere koja je tek pred njima. Sudije na ovom takmičenju su bili iz Srbije, Milan Đorđević i Lucija Kostić koji su pohvalili i organizaciju samog takmičenja i sve takmičare.

Seminar i takmičenje

30.08. - 01.09.2013.
Od 30.08. do 01.09.2013. godine KK „Paddock“ je održao trodnevni seminar i otvoreno klupsko takmičenje u dresurnom jahanju za mlade jahače u kategorijama djece i odraslih. Ove aktivnosti Kluba, koje je vodio sudija i trener dresurnog jahanja g-din Milan Đorđević iz Srbije, imale su za cilj da polaznike škole jahanja upute u pravila izvođenja konjičkih takmičenja u dresurnom jahanju, upoznavanju sa procedurama i načinima suđenja i ocjenjivanja prilikom nastupa na takmičenjima.
U takmičarskom delu programa, prvo mesto u kategoriji “Odrasli“ osvojila je Kristina Grozdanić, dok je u kategoriji „Djeca“ prvo mesto osvojio Lazar Bjelajac. Najviše simpatija je izazvala najmlađa učesnica takmičenja Stanislava Jevđović koja ima samo devet godina.

KK "Paddock" na banjalučkom sajmu avanturizma

23.08.2013.
KK “Paddock” je izložio svoje aktivnosti i kapacitete na Sajmu avanturizma u Banjaluci, te tako još jednom približio konjički sport posjetiocima. Štand našeg kluba privukao je brojne zainteresovane, a mladi članovi Kluba i volonteri su predstavili Klub na najbolji mogući način i odgovarali na brojna pitanja posjetilaca štanda.

KK "Paddock" uspješno uvodi i promoviše hipoterapiju

10.07.2013.
U organizaciji Kluba, 10.07.2013. održan je humanitarni događaj pod nazivom “Podržimo hipoterapiju” u cilju podrške dosadašnjim naporima Kluba u sprovođenu hipoterapije, odnosno institucijalnog i sistemskog pristupa uvođenju terapije i aktivnosti pomoću konja, zastupljenih u svijetu, ali ne i kod nas. Našem pozivu da podrže ovu aktivnost ljubazno su se odazvali predstavnici kancelarija ambasada i međunarodnih organizacija u Banjaluci i Zavoda Dr. Miroslav Zotović, kojima se srdačno zahvaljujemo. U sklopu manifestacije, primarna aktivnost je bila praktična prezentacija jednog od vidova terapijskog jahanja, kao i predavanje o tome šta je hipoterapija i njenom značaju koje je održala g-đa Rada Rakočević, magistar defektologije i licencirani terapeut za terapiju i aktivnosti pomoću konja, kojoj još jednom izražavamo zahvalnost na kontinuiranoj pomoći.
Kako predstavnici entitetskih i gradskih vlasti nisu našli za shodno da prisustvuju, Klub smatra da je svaki komentar suvišan.

KK "Paddock" u programu manifestacija povodom "Dana grada Banja Luka"

21.04.2013.
Kao i prošle godine za "Dan grada", kada smo u parku Dr Mladen Stojanović organizovali promociju konjičkog sporta, a želeći da banjalučanima ponudimo još više aktivnosti i podijelimo ljepotu druženja sa konjima, proslavu Dana grada organizovali smo u našem Klubu.
Prisutnima smo predstavili discipline dresurnog jahanja, preponskog jahanja kao i atraktivni pas de deux (predstava sa dva konja), te kroz prigodan program besplatno uputili u osnove konjičkog sporta.
Pored programa, posjetioci su imali priliku da se upoznaju sa radom Kluba kao i sa ostalim aktivnostima koje Klub organizuje. Svim posjetiocima koji su se učlanili u Klub na taj dan, odobrili smo i prigodne popuste na cijene časova.

Licenciranje novih jahača

13.04.2013.
Po prvi put u BiH, organizovali smo licenciranje novih jahaća. Ispit za licencu se sastojao od teoretskog i praktičnog dijela, za 3 nivo znanja: „Jahač 1“, „Jahač 2“ i „Jahač 3“. Članovi kluba, a koji su bili polaznici „Zimske škole jahanja“ imali su priliku da stečeno znanje pokažu na navedenom testiranju. Da bi dobili licencu za nivo za koji su polagali, jahači su morali postići 55% na oba testa.
Želeći da nastavimo sa ovom dobrom praksom i nastavimo postavljate standarda u konjičkom sportu, licenciranje za nove jahače će se organizovati svaka 4 mjeseca, nakon završene obuke u školi jahanja.

Napredni treninzi u dresurnom jahanju - [2013]

05-12.02.2013.
Tokom ovog period imali smo priliku da radimo sa g-dinom Andrejem Žnidaršićem, trenerom dresurnog jahanja iz Slovenije, koji je završio prestižnu dresurnu akademiju u Warenndorfu (Njemačka). Sa g-dinom Žnidaršićem održavali smo naprednije treninge u dresurnom jahanju ali je i podijelio sa nama i svoje izuzetno veliko iskustvo u radu sa konjima uopšte i treningu konja sa zemlje.

Zimska škola jahanja i konjarstva

U periodu od novembre 2012. – marta 2013. godine održali smo “Zimsku školu jahanja”. Svi polaznici su imali priliku da steknu izuzetna znanjam, uopšteno o radu i brizi o konjima, kao i da završe obuku u jahanju. Škola se sastojalo od teoretskog i praktičnog dijela.

Seminar i javni treninzi

19-22.10.2012.
Kao nastavak kontinuirane edukaciju koju Klub sprovodi u dresurnom jahanju, za članove kluba ali i sve ostale koji su bili zainteresovani (broj članova je bio ograničen), održali smo javne treninge i seminar koji je održao g-dinom Stipanom Gršićem, međunarodni sudija i trener dresurnog jahanja.

Radionica - terapija i aktivnosti pomoću konja

08.10.2012.
Nakon uspješno organizovane prezentacije programa terapijskog jahanja sa fondacijom iz Slovenije”Nazaj na konja” koja je održana 20.08.2011. godine u prostorijama našeg kluba kao nastavak promocije i edukacije u ovoj oblasti održana je prva radionica i simulacija terapije i aktivnosti pomoću konja. Radionicu je vodila g-đa Rada Rakočević, dipl defektolog i licencirani terapeut za terapiju i aktivnosti pomoću konja. Radionica je izazvala veliko interesovanje kako pojedinaca tako i predstavnika medija i institucija.

“Prijatelj djece”

05.10.2012.
Kao nastavak saradnje sa UG “Nova generacija” i ove godine naš klub pruža gostoprimstvo i organizuje aktivnosti u prirodi is a životinjama za štićenike ovog centra. U znak zahvalnosti na pruženoj pomoći i saradnji, “Nova generacija” je na svečanoj proslavi u okviru “Nedjelje djeteta” našem klubu po drugi put dodjelila zahvalnicu “KK “Paddock – prijatelj djece”.

FEI dresurni forum

26–27.09.2012.
U okviru održavanja 3. međunarodnog sajma konja i konjarstva u Novom Sadu organizovan je i prvi FEI dresurni forum. Predavači su bili eminentne stručnjaci iz FEI: g-din Trond Asmyr –FEI Direktor desurnog i para-dresurnog odsjeka, g-din Wojtek Markowski iz Poljske – FEI sudija i tehnički delegat na Olimpijskim igrama 2012. godine, g-din Ulf Wilken iz Švedske - FEI sudija i predsjedavajući FEI para-dresurnog komiteta i g-đa Anna Merveldt iz Irske – međunarodni takmičar i trener (pored brojnih zavidnih rezultata na međunarodnim takmičenjam, g-đa Merveldt je učesnik i na ovogodišnjim Olimpijskim igrama). Naš klub je imao jednog predstavnika, a svim učesnicima su na kraju foruma podijeljeni i certifikati od strane FEI-a.

Gradiška jesen 2012

21.09.2012.
U okviru manifestacije “Gradiška jesen” koja je ove godine održana po 30. jubilarni put, naš klub je svojim učešćem u galopskim trkama hladnokvrnjaka i lipicanera pružio podršku ovoj manifestaciji. U trci hladnokrvnjaka osvojili smo 2. mjesto sa kobilom Beba a u trci lipicanera, koja je bila i najzahtjevnija, osvojili smo 1. mjesto sa konjem Favory Bregava.

Banja Luka Endurance 2012

18.08.2012.
U organizaciji našeg kluba, prvi put u Republici Srpskoj, organizovano je takmičenje u daljinskom jahanju (endurance) u dužini od 20 km. Učešće je uzelo 8 takmičara iz 4 kluba, iz RS i Hrvatske. Prvo mjesto je pripalo takmičaru iz KK “DiLeMa” iz Rijeke, drugo mjesto je osnovio naš takmičar a treće mjesto je pripalo takmičaru iz KK “Vučijak” iz Prnjavora. Sudija je bio gdin Stipan Gršić iz Srbije, međunarodni sudija u daljinskom jahanju.

Proslava 2. godišnjice KK “Paddock”

14.07.2012.
Naš klub je, uz prisustvo prijatelja kluba i članova, proslavio drugu godišnjicu svog rada. Prisutne smo upoznali sa dosadašnjim aktivnostima i rezultatima kluba i organizovali zabavne takmičarske igre sa in a konjima. Takmičari u igrama su bili najmlađi polaznici škole jahanja sa svojim roditeljima kao i ostali članovi i prijatelji kluba.

Otvoreno prvenstvo u dresurnom jahanju “Banja Luka open 2012”

07-08.07.2012.
Naš klub je na ovogodišnjem otvorenom prvenstvu u dresurnom jahanju izašao na takmičenje sa 2 konja i 3 takmičara. Takmičarka našeg kluba, Tanja Dobrovoljski, je osvojila dva 3. mjesta u kategoriji djece na konju Beba a time i 3. mjesto u ukupnom plasmanu u istoj kategoriji.

Promocija konjičkog sporta, park “Dr Mladen Stojanović“

22.04.2012.
U okviru obilježavanja dana grada, 22. Aprila KK “Paddock” je organizovao promociju konjičkog sporta u gradskom parku. Posjetioci su imali priliku da se upoznaju sa osnovama dresurnog jahanja i da se druže sa konjima i jahačima našeg kluba. U cilju popularizacije ovog sporta prisutnima su djeljene brošure koje je klub pripremio i izradio za ovu priliku, a u kojima su prikazane sve discipline konjičkog sporta i osnovne informacije o našem klubu. Za najmlađe su pripremljene i odštampane tematske bojanke o konjičkom sportu, a što je sponzorisala firma Alltech.

Proglašenje najuspješnijih za 2011. godinu - [2012]

27.04.2012.
Na ovogodišnjoj dodjeli diploma za najuspješnije u konjičkom sportu, koje organizuje Savez konjičkim organizacija BiH, a koji je održan u Olimpijskom komitetu BiH, Katarina Jovanović, trener i takmičar našeg kluba je zauzela 3. mjesto na listi najuspješnijih takmičara u dresurnom jahanju u kategoriji senior za 2011. godinu.

Otvoreno klupsko takmičenje u dresurnom jahanju “Hercegovina 2011”

03.12.2011.
Na otvorenom klupskom takmičenju u dresurnom jahanju, u organizaciji KK “Stina” iz Gruda, naš takmičar i trener Katarina Jovanović je osvojila 3. mjesto u kategoriji seniora.

Radna posjeta Poljskoj

03-10.09.2011.
Članovi Kluba su početkom septembra upriličili radnu posjetu poljskoj pokrajini Šleziji, gdje su nam ljubazni domačini, članovi porodice Wisniewski omogucili da se upoznamo sa načinima rada, držanjem konja, konjogojstvom i konjičkim sportom. Ličnim trudom porodice Wisniewski, članovima Kluba omogućen je pristup klubovima, ergelama i odlazak na konjička takmičenjima u ovom dijelu njihove domovine u kojoj je inače konjički sport veoma zastupljen. Obišli smo ukupno 6 klubova i ergela te prisustvovali na 2 takmičenja i to jednom preponskom i takmičenju u 3-day eventing-u , inače olimpijskoj disciplini veoma zastupljenoj i popularnoj u Poljskoj.
Posjeta je rezultat lične angažovanosti g-dina Zorana Skenderije, bivšeg ambasadora BiH u Poljskoj, kome se i ovom prilikom zahvaljujemo.
KK „Paddock” se još jednom zahvaljuje članovima porodica Wisniewski za gostoprimstvo i lični angažman oko organizovanja posjete, kao i za stečeno prijateljstvo koje će članovi našeg Kluba sa pažnjom njegovati.
Fotografije možete pogledati u galeriji.

Otvoreno prvesntvo grada Banja Luka u dresurnom jahanju

13-14.08.2011.
Na ovogodišnjem otvorenom prvenstvu grada Banja Luka u dresurnom jahanju, „Banja Luka open”, koje se održavalao 13 i 14 avgusta ove godine, 3 člana našeg kluba su uzela učešće. Takmičili su se i trenirali na konjima konjičkog kluba „Paddock” i to na lipicanerima, Siglavy Jala i Favory Bregava. Iako nisu bili među prvoplasiranima, izuzetno smo zadovoljni nastupom takmičara i konja a naročito 4. mjestom u ekipnom plasmanu. Izlazak na jedno ovakvo takmičenje, nakon samo godinu dana postojanja i rada kluba, je veliki uspjeh i dokaz da ćemo u budučnosti učestvovati ali i organizovati brojna takmičenja, ne samo u dresurnom jahanju već i u ostalim disciplinama konjičkog sporta.
Fotografije možete pogledati u galeriji.

Javni treninzi sa Belom Petričanec-Mijić

20.07.2011.
U cilju kontinuirane edukacije u dresurnom jahanju, godine, KK „Paddock” u periodu od 05.-07. avgusta 2011. godine organizuje javne radne treninge sa Belom Petričanec-Mijić.
Bela Petričanec-Mijić je rođena u Zagrebu 27.08.1982 godine. Konjičkim sportom se bavi već 20 godina i ostvarila je zapažene rezultate; 1997. godine pobjeđuje na dresurnom turniru koji je po prvi put održan u Republici Hrvatskoj i jedini je jahač na ovim prostorima koji se može pohvaliti položenim jahaćim ispitima u Njemačkoj. Do 2000. godine aktivno se bavi preponskim sportom u kojem 1999. godine osvaja Croatia Cup za juniore, te nastupa na Samsung kupu održanom u Zagrebu. Kupovinom mladog perspektivnog pastuva u Njemačkoj započinje se profesionalno baviti konjima te sa istim pobjeđuje na Alpe Adria Trophy Cup 2004. godine održanog u Austriji. Osvajač je državnog prvenstvo u dresurnom jahanju dva puta, te osvajač međunarodnog takmičenje FEI Challenge 2006. godine.
Program ove trodnevne edukacije sastoji se od treninga, pokaznih vježbi koje će po potrebi izvesti trener Bela Petričanec-Mijić, kao i video session-a kako bi učesnici mogli iste da pogledaju, te sa trenerom i ostalim učesnicima daju svoje komentare. Treninzi će biti koncipirani tako se stavi akcenat na svakog jahača ponaosob a usklađuju se sa ciljevima i potrebama svakog od učesnika.
Molimo Vas da nas kontaktirate e-mailom ili telefonom za dodatne informacije i prijave.

Proslava 1. godišnjice Kluba

10.07.2011.
10.07.2011. godine smo proslavili prvu godišnjica rada i postojanja našeg kluba. Ovo je bila izuzetna prilika da prisutne goste, njih 60-tak, upoznamo sa dosadašnjim radom ali i planovima za naredni period.
U okviru proslave organizovali smo i prvo klupsko takmićenje u dresurnom jahanju. Učešće je uzelo 6 najiskusnijih jahača u dresurnom jahanju. Iako je takmičenje bilo pokaznog i revijalnog karaktera svi jahači su pokazali izuzetan sportski duh i pripadnost klubu. Ovim druženjem i takmičenje gosti Kluba su mogli da se uvjere u ozbiljnost i profesionalnost našeg rada kada jeu pitanju konjički sport. Ovo je prvo takmičenje koje je klub organizovao a za naredni period, pored učešća na predstojećoj Balkanskoj dresurnoj ligi koja se održava u Banjaluci 13. i 14. avgusta ove godine, planirana su još mnoga učestvovanja ali i organizovanja konjičkih takmićenja i manifestacija u organizaciji KK „Paddock”.
Fotografije sa proslave i takmićenja možete pogledati u galeriji.

Seminar i takmičenje „Kakrinje open”

20.06.2011.
Još jedan u nizu seminara i takmičenja, na kojima članovi KK „Paddock” redovno i rado učestvuju, je i sedmodnevna ekukacija izuzetno zahtjevne discipline 3 day eventing koji su vodili g. Stefan Durand, trener iz Francuske i sudija i trener u dresurnom jahanju iz Velike Britanije, g-đa Sarah Greenwood. Iako je seminar, zbog povrede ligamenata g. Duranda na treninga promijenio koncept, nastavljeno je sa edukacijom i treninzima u dresurnom i preponskom jahanju.
Kao vrhunac ovoe obuke, organizovano je i takmičenje u dresurnom i preponskom jahanju gdje su članovi KK „Paddock” ostvarili zapažene rezultate. Osvojili smo 01. u preponskom a 3. i 4. mjesto u dresurnom jahanju. Takmićenje je održano u kategorijama djeca, juniori i seniora.
Drago nam je što smo bili dio ove izuzetno korisne edukacije jer u svom radu veliku pažnju poklanjamo sticanju novih znanja i iskustava.
Fotografije sa seminara i takmičenja možete pogledati u galeriji.

Tellington TTouch seminari - [2011]

06.02.2011.
Od 19. do 24. januara 2011. godine bili smo gosti na ranču „Kaja i Grom“ vlasnika Darje i Andreja Žnidaršić, kojima se ovom prilikom zahvaljujemo na izuzetnom gostoprimstvu i predivnom druženju.
Tokom naše posjete, 22. i 23. januaru Darja je držala dva seminara o primjeni Tellington TTouch metoda kojima smo prisutvovali i to „TTouch za mačke, pse i ostale životinje“ i „TTouch za konje“.
Tellington TTouch je specijalizirani pristup njezi i obuci naših životinja. Razvijen je od strane međunarodno priznatog stručnjaka za životinje , Linde Tellington-Jones (www.ttouch.com ); ova metoda se temelji na saradnji i poštivanju čovjeka i životinje, nudi pozitivan pristup treningu, može poboljšati učinak treninga i zdravlje životinje i predstavlja rješenje kako za uobičajene probleme koje životinja ima u ponašanju, tako i za fizičke probleme.
Darja Žnidaršič je terapeut i učitelj Tellington metode. Nakon 21 godine aktivnog rada sa životinjama i 15 godine studija, proučavanja i rada sa životinjama u Italiji, Nemačkoj, Švicarskoj i SAD, završila je tri studija i kao prva i zasada jedina u Sloveniji i bivšoj Jugoslaviji dobila tri sertifikata: TTouch® praktikant za mačke, pse i ostale životinje, TTEAM® praktikant za konje, a poslije saznanja da je za probleme životinja najviše odgovoran njegov vlasnika završila je i TTouch-za-Vas. Takođe, Darja već 15 godina aktivno radi na području rada i terapije životinja i obrazovanja odraslih i djece na području etologije, 8 godina radi pet terapiju, Tellington metodu i terapeutsko jahanje sa djecom koji imaju fizičke, psihičke, socijalne i emocionalne probleme.
S obzirom da je naše prisustvo navedenim seminarima kod nas izazvala veliko interesovanje, g-đa Žnidaršić će održati jednodnveni seminar “TTouch za pse” u nedjelju 13.02.2011. godine u okviru Konjičkog kluba “Paddock”.
Ukoliko ste zainteresovani za Tellington TTouch metodu i seminar, možete nas kontaktirati, a fotografije sa seminara u Sloveniji možete pogledati u galeriji.

Treninzi i predavanja o dresurnom jahanju

03.–10.08.2010.
U periodu od 03.–10.08.2010. godine, gost KK “Paddock” biće međunarodni sudija i trener u dresurnom jahanju g. Stipan Gršić iz Srbije. Posjeta g. Gršića je radnog karaktera gdje će članovima kluba biti održana teoretska predavanja, kao i radni treninzi iz dresurnog jahanja, a biće pokazane i druge tehnike jahanja.
Pozivamo sve zainteresovane da nas posjete u navedenom periodu i prisustvuju treninzima i/ili predavanjima koja će g. Gršić održati u KK “Paddock”.

Svečano otvaranje konjičkog kluba Paddock - [2010]

10.07.2010.
Nakon dva mjeseca promotivnog rada, u subotu 10.07.2010. godine konjički klub “Paddock” je i zvanično počeo sa radom. Prijem povodom otvaranja je upriličen u kompleksu kluba, a preko 150 zvanica je uživalo u predstavi grupe iz Hrvatske “Lipicanska barokna raskoš” i njihove predstave “Lady and dancing horses” koja kroz ples ponosnih lipicanera i njihovih jahačica u baroknim haljinama govori o nastanku lipicanske rase.
Fotografije sa otvaranje možete pogledati u galeriji.

Kontakt adresa

Konjički klub Paddock
Barlovci bb, 78000 Banja Luka
RS / Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 65 533 338
Email: info@kk-paddock.com
Web: www.kk-paddock.com

Predanja o konjima

"Gria mu je kao svila, noge gipke ko u srne
Nemirno mu uho striže, blistaju mu oči crne.
Takav konjić brate mili, to je radost i milota!
Ja bih za njeg, on za mene dao pla svog života"
- Ivana Brlić-Mažuranić ("Mali alkar")

"Uzgajač bez duše je zanatlija, ali nikakav stvaralac."
- Gustav Rau