O nama

Konjički klub Paddock je nastao iz ljubavi prema konjima i želje da svoj rad u potpunosti posveti konjičkom sportu, njegovoj afirmaciji te vraćanju tradiciji – i po tome je prepoznatljiv. Svojom posvećenošću i visokim nivoom stručnosti razlikujemo se od drugih klubova u Republici Srpskoj. Vodeći smo konjički Klub u Republici Srpskoj i među prvima u Bosni i Hercegovini po broju organizovanih takmičenja i aktivnosti u konjičkom sportu.

Afirmišući konjički sport, Paddock svoje znanje i iskustvo nesebično dijeli sa svima koji poštuju iste vrijednosti, ciljeve i otvoren je za saradnju sa svima koji razvijaju i ulažu u konjički sport uz primjenu savremenih standarda.
Znajući da je za kvalitetan pristup i rad sa konjima potrebno mirno okruženje, smjestili smo Klub u prirodan ambijent nadomak grada; na privatnom posjedu veličine 6000 m2, samo 13km od centra Banjaluke, uz hladovinu šume i cvrkut ptica već petu godinu vraćamo konjičkom sportu zanemareno mjesto u društvu i obnavljamo zaboravljenu tradiciju.
U savremeno koncipiranoj i moderno opremljenoj štali, a poštujući standarde neophodne za kvalitetno i odgovorno držanje i njegu konja, Klub ima sedam stručno obučenih konja namjenjenih svim kategorijama jahača, od početnika do sportista.

Imajući u vidu da je za potpun užitak i dobre sportske rezultate potrebno uložiti puno rada i treninga, te da je stručnost trenera i instruktura ključna za uspjeh, u svom radu veliku pažnju polažemo na kontinuiranu edukaciju.
U sklopu Kluba se nalaze i klupske prostorije, gdje vaše zadovoljstvo nakon uspješnog jahanja možete podijeliti sa drugim članovima Kluba ili prijateljima u prijatnoj atmosferi, uživajući u jedinstvenom prizoru, priviligiji članova Kluba, da pored vas opušteno pase carski lipicaner ili temperamenti engleski punokrvnjak.

Bilo da želite da savladate ovu plemenitu vještinu ili da trenutke svog slobodnog vremena provedete u ovom nesvakidašnjem okruženju, kontaktirajte nas i najavite svoju posjetu. Za treniranje, školu jahanja ili samo učestvovanje u radu i aktivnostima Kluba, potrebno je članstvo u Klubu. Članarina je na godišnjem nivou, a iznos članarine zavisi od toga da li ste sa nama u svojstvu jahača ili svojim radom ili angažmanom želite da doprinesete daljnem rastu i razvoju Kluba.

Ukoliko ste zainteresovani za aktivnosti konjičkog kluba, posjetu možete najaviti
na broj telefona 065/533-338.

Aktivnosti Kluba

KK "Paddock" neprekidno radi na unapređenju Kluba i konjičkog sporta. Organizujemo školu jahanja, treninge, takmičenja, seminare, predavanja, radionice... DETALJNIJE

Kontakt adresa

Konjički klub Paddock
Barlovci bb, 78000 Banja Luka
RS / Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 65 533 338
Email: info@kk-paddock.com
Web: www.kk-paddock.com

Predanja o konjima

"Gria mu je kao svila, noge gipke ko u srne
Nemirno mu uho striže, blistaju mu oči crne.
Takav konjić brate mili, to je radost i milota!
Ja bih za njeg, on za mene dao pla svog života"
- Ivana Brlić-Mažuranić ("Mali alkar")

"Uzgajač bez duše je zanatlija, ali nikakav stvaralac."
- Gustav Rau